Den glutenfri, fastfood rut

Gluten er et protein, der findes i hvede, byg og rug og menes at være “skadeligt for fordøjelseskanalen.” Cøliaki forårsager en autoimmun reaktion fra kroppens immunsystem for at forhindre absorption af gluten i blodbanen. Cøliaki har været forbundet med malabsorption, diarré, hårtab, osteoporose, træthed, hud malabsorption, og mange andre symptomer. Mens sammenhængen mellem gluten og mange symptomer og sygdom endnu ikke er fuldt etableret, er det vigtigt at undgå gluten for at forhindre glutenrelaterede sygdomme.

Mange kalder en glutenfri kost et modefænomen, og disse mennesker har tendens til at tabe sig og tage på i vægt. Disse mennesker har en højere risiko for at udvikle diabetes, fordøjelsesproblemer, og nogle kræftformer. Uanset hvad, er der ingen magisk mad eller kost, der forhindrer sygdom. Det centrale er at vælge en spise plan, der sunde og giver næringsstoffer til kroppen.

Nøglen er at holde sig væk fra fødevarer og drikkevarer, der indeholder gluten. Dette omfatter alle brød, pastaer, korn, bagværk, bagels, supper, tærter, cookies, kiks, brød chips, og alt andet, der indeholder hvede, byg og rug. Hold dig væk fra hvedebaserede produkter og spis for det meste grøntsager, frugter, bønner og bælgfrugter (kartofler), ris og fuldkorn.

Nogle af os har en hvedeallergi, og du har måske en hvedeintolerance. Hvede findes i fødevarer som: ris, majs, hvede nektar, honning, ahornsirup, kaffe og mælk. Som børn troede vi, at disse fødevarer var vidunderlige og havde en anden smag end de hvedebaserede produkter. Efterhånden som vi bliver ældre, bruger vi disse fødevarer i mange af vores daglige opskrifter. Og nogle af os fortsætter med at have en anden smag for disse fødevarer og foretrækker dem nu frem for hvedebaserede produkter.

Hvis du har givet op på at forsøge at ændre dine spisevaner rundt, og du finder det meget vanskeligt, kan det være tid til at prøve en gradvis “rengøring periode.” Rengøring er en fantastisk måde at hjælpe dig med at holde sig til din sundere kost og levevis. Clearing din krop vil hjælpe dig med at fordøje bedre og styrke dit immunforsvar. Du kan følge en udrensningsplan med et minimum af daglig faste for at rydde det midlertidige ubehag ved en rensende kost.

Her er nogle forslag til at hjælpe dig med at rense for en bedre kost:

– Drik et stort glas vand og drik ofte hele dagen. Du ønsker at drikke en stor mængde vand for at holde din krop hydreret og for at give dine nyrer og blære med den rette mængde vand til at behandle affald.

– Drik et stort glas vand 2 timer før hvert måltid, så du vil have nok væske i maven til at fordøje din mad. Du ønsker at holde sig væk fra frugter, hvis du fjerner hvede, da dette ville øge fordøjelsessystemet arbejde for din krop, som kan have en afførende virkning.

– Forøg dit fiberindtag. Øge mængden af fiber i din kost kan hjælpe dig med at fjerne mere fiber, som kan hjælpe dig diarré og forstoppelse.

– Spis masser af frugt og grøntsager, der har en anti-kræftfremkaldende virkning på din krop og sind.

– Begræns dit mælkeindtag. De fleste mejeriprodukter indeholder store mængder natrium og fedt. For at reducere trangen til mejeri, så prøv ost og yoghurt, vælg usødet is og vælg fedtfattig mælk eller sojamælk i stedet for hel eller fuldfed mælk.

– Spis fuldkorn og vælg kun hvedefri korn, hvis det er nødvendigt. Der er andre korn med kraftfulde anti-cancer egenskaber, som du stadig kan forbruge selv i din kost. Ris, quinoa, boghvede, amaranth, og bønner er, men et par eksempler.

– Fyld op på frugt og grøntsager, der er højt fiberindhold og er også rige på flavonoider. Flavonoider er antioxidanter også vist sig at reducere risikoen for visse typer af kræft og hjælpe dig med at bekæmpe infektion.

– Skift fra hele til 2% meget fedtfattig mælk. Du vil se dit vægttab blive mere signifikant.

– Spis krydret! Cayenne, chili pulver og andre varme krydderier vil gøre underværker for dit helbred og vægt. Pift det op fra tid til anden.

– Sv det høje natriumindhold og læg op på de sunde fødevarer. Læg op på spinat, tomater og agurker. Tilføj endda nogle blomkål for at øge sundhedsbelastningen.

– Og sidst men ikke mindst vil jeg gerne opfordre dig til at forblive så sund som muligt. Prøv at udøve så meget som du kan, hvad enten det er at gå, cykle, svømme, lege udenfor eller enhver anden aktivitet, du nyder. Og sørg for at forblive så aktiv som muligt i det nye år.

Hvis du vil følge nogle af disse retningslinjer, vil du være på rette vej til at blive en sundere dig.

Skriv kommentar